آکادمی کسب و کار بیزبورد

زندگینامه روث هندلر – خالق عروسک باربی

بیوگرافی روث هندلر (زندگی نامه بزرگان)

«باربی» یکی از معروف ترین برندها و شخصیت های مورد علاقه ی دختربچه های سراسر دنیا است. همان طور که می بینید لباس ها، کلاه، کیف و کفش دختربچه ها عمدتا با این تصویر پوشانده شده است. در واقع باربی عروسکی است که در شخصیت های متنوع ظاهر می شود و در سراسر جهان مورد توجه کودکان قرار گرفته است. روث هندلر با یک پیشنهاد ساده به همسرش درباره ی ساخت این عروسک، توانست وضعیت مالی متوسط خانواده اش را به طور چشمگیری بهبود ببخشد.

دوستان عزیز سایت پرورش افکار برای اطلاع از زندگی نامه روث هندلر، خالق عروسک باربی و اطلاع از چگونگی شکل گیری ایده و انگیزه ی ساخت این عروسک با ما همراه باشید.

دوران کودکی

در زندگینامه روث هندلر این گونه آمده است که وی در چهارم نوامبر سال 1916 در کلرادو یکی از ایالات جنوب غربی آمریکا متولد شد.

زندگی خصوصی

وی در سال 1938 با یکی از هم کلاسی های دبیرستانی اش به نام «الیوت هندلر» ازدواج کرد، و به اتفاق یکدیگر به لس آنجلس نقل مکان کردند.

حاصل ازدواج آن ها یک فرزند دختر به نام «باربارا» و یک پسر به نام «کنت» بود.

آغاز فعالیت حرفه ای

همسر روث هندلر تصمیم گرفت با انواع جدیدی از پلاستیک وارد صنعت مبلمان شود. با شروع این کار روث نیز به عنوان مدیر فروش و ثبت قرارداد مشغول به کار شد. پس از گذشت چند سال، الیوت به کمک شریک خود «هارولد متسون» در یک گاراژ واقع در جنوب کالیفرنیا، کارگاه قاب سازی به راه انداختند و اسمش را با ترکیب متسون و الیوت، مَتِل (Mattel) گذاشتند.

ساختن خانه های عروسکی

الیوت با استفاده از ضایعات قاب عکس ها که از جنس نوعی پلاستیک فشرده و خرده چوب بود، شروع به ساختن وسایل خانه عروسکی کرد. روث هندلر که آن زمان در «پارامونت پیکچرز» مشغول به کار بود، یک روز چمدانی پر از وسایل خانه عروسکی را به یک فروشگاه در بولیوارد در نزدیکی محل کارش، برد و موفق شد اولین سفارش را برای شوهرش بگیرد.

ساخت این خانه های عروسکی و وسایلش از ساخت قاب عکس درآمدش بیشتر بود. بنابراین تصمیم گرفتند روی این کار تمرکز کنند.

شکل گیری ایده ی عروسک باربی

روث هندلر در سال 1956 ایده ی ساخت عروسک را از جایی می گیرد که دخترش باربارا علاقه ی زیادی به عروسک های کاغذی داشت، و آن ها را در نقش آدم های بزرگ سال بازی می داد. در آن زمان اغلب عروسک ها به شکل کودکان خردسال ساخته می شدند. عروسک های کاغذی زیاد مناسب نبودند و لباس ها به خوبی به آن ها نمی چسبید.

بنابراین روث هندلر تصمیم گرفت یک عروسک سه بعدی پلاستکی با بدن یک فرد بالغ بسازد و لباس های قشنگی بر تن آن کند. وقتی این پیشنهاد را با الیوت و هارولد مطرح کرد، آن ها قبول نکردند. زیرا بر این عقیده بودند که پدر و مادرها عروسک هایی که ظاهر مجللی داشته باشند، برای فرزندان خود نمی خرند.

آشنایی با عروسک لی لی

در تعطیلات همان سال خانواده هندلر به یک مسافرت اروپایی رفتند و روث با عروسکی آلمانی که «بایلدلی لی» نامیده می شد، مواجه شد که دقیقا شبیه آن ایده ای بود که در سرش داشت. عروسک لی لی اولین بار در سال 1955 در آلمان به فروش رفت.

این عروسک بر اساس یک شخصیت محبوب ظاهر شده در کمیک استریپ شکل گرفته بود. لی لی خانم خوش نامی بود که می دانست چه می خواهد. البته این عروسک خیلی مناسب بچه ها نبود و بیشتر یک کادو برای بزرگ سالان محسوب می شد. اما به تدریج توانست در بین کودکان محبوبیت پیدا کند، زیرا بچه ها از پوشاندن عروسک با قطعات جداگانه ای که کنارش بود، لذت می بردند.

عروسک لی لی نمونه ی همان طرحی بود که روث هندلر می خواست در کارگاه متل بسازد. به همین دلیل روث سه تا از این عروسک ها را از یک مغازه ی سوئیسی خرید. یکی از آن ها را به دخترش داد و دوتای دیگر را با خود به مَتِل برد.

پیاده سازی طرح عروسک باربی

بعد از این که به کشور خودش بازگشت، طرحش را دوباره به همسرش داد و این بار الیوت قبول کرد که به صورت امتحانی چند نمونه تولید کند تا ببیند فروشش چطور است.

روث هندلر عروسکش را با کمک مهندسی به نام جک رایان طراحی کرد و آن را به خاطر دخترش باربارا، «باربی» نام گذاری کرد.

این عروسک در ژاپن ساخته شد و برای اولین بار در تاریخ 9 مارس 1959 در شهر نیویورک عرضه شد. اولین «باربی» لباس مشکی با خطوط راه راه سفید بر تن داشت و در سال اول حدود 350 هزار نمونه از آن به فروش رفت، و خیلی سریع موفق شد در صف اول اسباب بازی دختران در غرب قرار گیرد.

هندلر عقیده داشت که باربی باید ظاهر بزرگ سالان را داشته باشد. شکل باربی بارها تغییر پیدا کرد و به روز شد. بعد از این که شخصیت میکی موس با انیمیشن دیزنی معرفی شد، کارگاه متل سرمایه گذاری زیادی در تبلیغات تلویزیونی کرد. تبلیغات تلویزیونی برای باربی انجام شد، و توانست شهرت و ثروت فراوانی را برای خانواده هندلر به ارمغان آورد.

کمپانی متل در سال 1961 عروسک «کن» که پسری با لباس های شیک و موهای قهوه ای بود، را تولید کرد. نام این عروسک برگرفته از اسم «کنت» پسر هندلر انتخاب شد.

در سال 1963 عروسک میچ، و در سال 1965 عروسک اسکیپر نیز ساخته شده و به جمع عروسک های باربی و کن اضافه شدند.

شرکت متل در سال 1964 با کسب امتیاز عروسک لی لی از آلمان تولید آن را متوقف کرد. هندلر از بیماری سرطان رنج می برد ولی همه ی تلاشش را برای مبارزه با این بیماری انجام داد. با این که هندلر از سمت خود در کارخانه ی باربی بازنشسته شده بود، اما همچنان ایده هایی برای بهبود روند کاری این کارخانه ارائه می داد.

در سال 1980 اولین باربی اسپانیایی و باربی سیاه پوست تولید شد. به این دلیل که کمپانی متل قصد داشت برای ایفای نقش تربیتی مناسب و پاسخگویی به تمام علایق و سلیقه ها در نقش های متنوع و گوناگون ظاهر شود. به همین منظور عروسک باربی با بیش از 80 شغل مختلف از قبیل معلم، خلبان، پرستار، دامپزشک، سرباز، باستان شناس، راننده و … وارد بازار شد.

روث هندلر در دهه ی 1980 طرح باربی و راکرها را ارائه داد، به همین منظور در سال 1987 نویسندگی فیلم باربی و راکرها را به عهده گرفت.

باربی اولین عروسکی بود که استراتژی بازاریابی بر اساس تبلیغات تلویزیونی تجربه کرد. برآورد می شود که بیشتر از یک میلیارد عروسک باربی در بیش از 150 کشور جهان فروخته شده و بنا بر ادعای شرکت متل هر دقیقه 3 عروسک باربی به فروش می رسد.

این عروسک ابتدا تنها به قیمت سه دلار فروخته می شد، اما در حال حاضر هر عروسک باربی اصل ساخت کمپانی متل، تا حدود 4500 دلار ارزش دارد.

عکس های روث هندلر

درگذشت

روث هندلر در تاریخ 27 آوریل 2002 در سن 85 سالگی در اثر بیماری سرطان از دنیا رفت. همسرش الیوت نیز 9 سال بعد در سن 95 سالگی درگذشت.