آکادمی کسب و کار بیزبورد

زندگینامه مینو اخترزند – بانوی موفق ایرانی در سوئد

بیوگرافی مینو اخترزند

سوئد از جمله کشورهایی است که ایرانیان زیادی را در خود جای داده است و جمعیت ایرانی هایی که با اهداف گوناگون به این کشور می روند زیاد میباشد.
اغلب مهاجران ایرانی به هدف ادامه تحصیل و گذراندن مدارج بالای تحصیلی به سوئد می روند. اما در این میان کم پیش می آید که کسی بتواند منصب مهمی را بدست بیاورد. کاری که مینو اخترزند از پس آن برآمده است.

در زندگی نامه مینو اخترزند اینگونه آمده است که: مینو اخترزند، بانوی موفق ایرانی، متولد ۱۳۳۵ در تهران است. مینو که پدرش ارتشی بود، دوران کودکی و نوجوانی را در تهران سپری نمود و در 17 سالگی به استکهلم سوئد مهاجرت کرد.
خانم اخترزند در سال ۱۹۷۸ در رشته مهندسی الکترونیک از دانشگاه سلطنتی تکنیک استکهلم (کی تی اچ) فارغ التحصیل شد.
مهندس مینو اخترزند بعدها پست های مدیریتی گوناگونی را در شرکت انرژی واتن فال به دست آورد و مدتی نیز مدیرکل شورای استانی کار در شهر اوپسالا سوئد بود.

وی در حال حاضر عضو هیئت رئیسه دانشگاه سودرتورن در استکهلم است.

Banverkets generaldirektšr Minoo Akhtarzand och infrastrukturminister sa Torstensson besšker Citybanans byggarbetsplats vid Sšder MŠlarstrand, Stockholm 2009-10-14.

مهندس مینو اخترزند از فوریه 2008 تا کنون مدیر عامل شرکت راه آهن سوئد (بان ورکت) است.
وی همچنین متاهل و دارای یک فرزند پسر میباشد.
مهندس مینو اخترزند برنده نشان ممتاز افتخاری بی بی خشت در سال ۲۰۰۸ است.
نشان ممتاز افتخاری بی بی خشت جایزه ای است که در سوئد هر ساله به خانم مدیری داده میشود که در طی سال به پرقدرت ترین پست مدیریت کشور ترفیع مقام پیدا کرده باشد.

خانم مینو اخترزند این بانوی موفق ایرانی همچنین در ماه می سال ۲۰۱۰ به سمت استانداری یونشوپینگ سوئد منصوب شد. وی نخستین ایرانی بود که سمت استانداری را درسوئد به عهده می گرفت.

خانم اخترزند درباره اینکه خود را ایرانی می داند یا خیر نظر جالبی دارد. وی می گوید:”موقعی که بیرون هستم و کار می کنم، فرهنگم سوئدی است و مدل رئیس بودنم هم سوئدی است، زیرا من برای اولین بار در سوئد وارد بازار کار شدم. ولی وقتی کارم تمام می شود و به خانه می آیم، کاملاً ایرانی ایرانی هستم و شوهرم نیز ایرانی است و در خانه فقط فارسی صحبت می کنیم.
مینو اخترزند ادامه می دهد: “احساس می کنم که ایرانی هستم، علاقه زیادی به غذاهای ایرانی دارم و دوستان ایرانی زیادی داریم که با آنها معاشرت می کنیم.”

خانم اخترزند درباره نحوه مدیریت خود نیز حرف های مهم و شنیدنی ای می زند:” سیستم ریاست من سیستم سوئدی است ولی خصوصیاتی که برایم بسیار مهم است و همه می دانند، این است که هرگز بین زن و مرد تفاوت قائل نمی شوم و تنها چیزی که برایم مهم است بازتاب کاری است.
تا کنون نه من با خانم هایی که با من کار کرده اند مشکل و ناراحتی داشته ام و نه آنها با من مشکل داشته اند. البته رفتار من با کارمندان مرد نیز همین گونه است.
افرادی که استخدام می کنیم همیشه ۵۰ درصد مرد و ۵۰ درصد زن هستند. سیاست من این است که خود شخص از لحاظ کاری و روحیه مهم است وجنسیت مهم نیست.”